Skrevet av: Monica Kristiansen

I det herrens år 2016, fra 11/2 -18/2, var Rombaksmusikken igjen så heldige å få reise med flyet fra Evenes med kurs for Arguineguin på Gran Canaria. Tanken var å få en fin «oppvarming» før vinterfestuka, samt et håp om å spre litt glede og spillopper for folk og fe. Det sosiale ble ivaretatt med bl.a. fellesfrokost, bursdagsfrokost, seriøs generalforsamling, bassengkonsert og bad i snaizne badehabitter. Vi bodde i to flotte store leiligheter med stort husrom for tolv med likeså et stort hjerterom for våre ablegøyer i tide og utide.

Rombaksmusikken hadde et variert spilleprogram og besøk på diverse steder i Arguineguin samt i Puerto Rico. Fredag besøkte vi Sun Suite og ble godt tatt imot av en utflyttet Ankenesværing(Kenneth Kristiansen). Prima bevertning og ikke minst mange kjente fjes av feriefolk og flere fastboende Narvikinger. Herlig stemning! Deretter spilte vi på Lillebrors pianobar og fortærte føde med god service på ....

Lørdag ble vi også møtt med stor applaus ved den norske butikken i Arguineguin, likeså god bevertning for sluskne rallarmusikanter som ikke er så vant med varme solstråler på «snykvit» hud. Videre i lett gange til Buster bar, og etterhvert på hjemmebesøk til vår alles kjære Jon og fikk servert lapskaus til hele gjenget. ikke minst hadde vi en lynvisitt og overraskelsebesøk i et bryllup senere på kvelden. Resten av uken føk avgårde med diverse spillejobber, ikke minst hadde vi en lynvisitt og overraskelsebesøk i et bryllup med Narvikinger.

All honnør til Jan Øystein, alias «Lillegutt» i Rombaksmusikken og ikke minst til Ann- Kristin og (stakkars)Tore som i forkant snekret et allsidig spilleporogram allerede senhøsten 2015. Plakater annonserte tidlig vårt besøk, så de som ville kunne få litt «sommerfestukefeeling» i palmesus.

Vi ser oss godt fornøyd med en vellykket tur med sol hver dag og kanon stemning hvor vi hen travet ... med godt humør og hattene på snei.
For som vårres vers går; vi synger og spiller og spres litt glede...for vi har det gøy.. Et stort bonus, selvfølgelig, er publiken som ville høre på oss og som oppsøkte oss flere ganger på de ulike plassene. «Øya» har nok sneket seg inn i våre hjerter og vi vil garantert prøve å gjenta en ny Canariatur i 2018..