Skrevet av Julia Iversen

Jernbanens Musikkorps Narvik ble invitert av Narvik kommunes vennskapsby Nowy Sacz til Polen 11. - 17. juni. I den anledning ble også Rombaksmusikken med, Svein, Gunnar, Ann-Matilde og Torbjørn. Ketil, Ole og Julia spilte for både JMN og Rombaksmusikken.

Dessverre kunne ikke alle fra Rombaksmusikken være med, dvs. Viggo, Per-Håvard, Trond, Unni, Oddvar, Marianne, Margareth. DYPT SAVN. SNUFS!!!!!!!!

ONSDAG 11.06-03 Avreise kl. 05.01.45 (midt i natta, jesp !!) Reiser med fly fra Evenes-Oslo-København-Warzawa. Moroa begynte tidlig på rombaksveien. Tilde klarte ikke å hold sæ lenge, sjokk, så ho måtte frem i bussen for å holde værmelding på nesten ”narvikdialækt”. Vi ankommer Evenes en eller anna gang på mårrakvesten. Her va det nån som kom på at det va en som reiste aleina, Gunnar???. Idean bynne å kom. Ankommer Oslo utpå formiddagen. Gunnar blir plutselig ropt opp og bedt om å gå til informasjonsskranken. Måtte ropes opp 2 ganga før han skjønte at han hete faktisk Gunnar Lindseth. Gunnar har herved mottatt ”Jeg Reiser Alene” skilt. Når vi endelig kommer fram til Warzawa er vi tørst og sulten. Særfølgeli finn vi en uterestaurant vi kan innta begge deler på. Kjæmpe koseli kveld. Svein og Tilde koser seg i vinduskarmen på hotelromme. Gunnar kommer plutseli inn, er visst ikke helt tilstede og snakker et språk vi ikke helt forstod, men forsvinner fort ut igjen.

Torsdag 12.06.03: Avreise med buss fra Warszawa kl. 09.00.51 til Nowy Sarz. Kjæmpe godt vær, knallsol å vældi varmt i bussen. Skal kjøre innom Auzwitch. Laaaaaaang tur.

Er på omvisning i konsentrasjonsleiren Auzwitch m/guide. Mange sterke inntrykk, ikke fritt for at det var stille i forsamlingen og noen tårer ble felt. Var også innom Birkenau som er den største konsentrasjonsleiren i Auzwitch. Uvirkelig stort område.

Endelig fremme i Nowy Sarz ut på kveldingen. Hotellet er rimelig god standard. Inntok nå slags fast føde. Noen inntok baren andre senga. Hær oppdaga i hvertfall vi som satt i baren at det va vældi triveli dær. Bartendern så ut som John Cleese.

Fredag 13.06.03: Avreise kl. 09.01.33 til Krakow. Får en shoppingtur til Krakow ca. 3 tima. Fin by med mye fin arkitektur. Etterpå va det frivilling omvisning m/guide. En god del av oss landa på en uterestaurant og inntok noe gul/brunt m/skum. Vældi godt!!! Så va det raka vegen tilbake til hotellet. Der va det middag kl. 21.14 (Julia å Tilde va litt sein). Middagen va arrangert ute i friluft i en paviljon. Litt utpå kvelden inntok Rombaksmusikken gulvet å spilte opp til dans. Her hadde vi hjelp av Helge, Bjørn, Stig og Tor. Gammel reserve spilte åsså. Da sang vi serfølgeli Harstadsangen (gøy på landet).

Lørdag 14.06.03: Konsertdag med JMN. Knallvær å steikanes varmt. Reiser inn til sentrum i Nowy Sarz for å øve med koret vi skal ha konsert sammen med. Grei øvelse med litt inspirasjon fra koret og deres dirigent. Skal spille sammen med koret 4 låter. Narviksgutten, Narvikjenta, Slavekoret og et stykke som va et hyl i. Så va det masjering fra torvet til den plassen vi skulle ha konserten. Her samlet alle korpsene seg. Defilering der alle korpsene spilte forskjellige låter samtidig. Ikke helt sånn som vi er vant til å gjøre det!!! Så er det konsert tid. Ekstremt varmt så vi var litt ukonsentrert, men gjorde til dels en bra konsert. Litt lite folk som møtte opp for å høre på, mest fra de andrekorpsene. Delegasjonen fra Narvik kommune var tilstede med Ordfører og det hele. Så er det lunsjtid. Vi spiser på en restuarant like ved torvet, der vi skal innta alle lunsjer og middager under oppholdet. Helt grei mat. Så er det tilbake til hotellet for å skifte over til rombaksmusikkuniform, for vi skal på grillparty. Så er det mat ijen. Kort tid mellom lunsj og middag. Nesten ingen som spiser på grillpartyet.

Det ble litt mye gul væske (som VU) ønsket noe sterkere å drikke Torbjørn tok utfordringa fikk fatt i en innføtt og tok drosje til mermeste kjøpesenter hvor han handlet to flasker med sterk brun drikke en blank og ei flaske sprudlevann til den nette sum 120 kr inkludert drosje. Julia falt for flasken med sprudle vann og det bar ho preg av også ut over kvelden ( hun var sprudlende og høytsvevende resten av kvelden til Ole var kavaler og følte ho til rommet.

Søndag 15.06.03: Konsert igjen, heldivis e det ikke så tili opp på mårran denna dagen. Det er ikke så mange som er urvèn. Gjennomfører en bedre konsert enn lørdag. Heldivis ikke så varmt i dag. Så er det lunsj og middag på samme resturant som lørdag. Etter dette spiller rombaksmusikken utenfor restauranten, samt på en uterestaurant på torvet. Her ordner en som jeg tror er dirigent for militærmusikken i Nowy Sarz med 2 stk. gratis halvlitere til rombaksmusikken og alle korpsmedlemmene. En veldig hyggelig og fuktig gest. Så er det tilbake til hotellet utpå kvelden. Her samles vi i baren. Den der helsikes Slivowitchen kommer serfølgeli på bordet ijen, lukte flybensin og smakte som noe som produseres i Håkvikdalen. Siden alle er samlet blir det ringt til noen av korpsmedlemmen slik at vi kan synge, ”Å dette skal være …….sin skål..”. Noen hadde ikke vett til å gå å legge seg denne kvelden/natta. (Torbjørn) En koseli avsluttning på vårt besøk i Nowy Sarz. I morgen tidlig drar vi tilbake til Warzawa.

Mandag 16.06.03: Skal være oppmøte ferdig pakket ved bussen. Skal tru hvor PC er, og Torbjørn. Ole tar seg en tur for å se etter dem. Akkurat som vi mistenkte så lå det å sov søtt i senga. Vi kom oss nu endelig av gårde. Heldivis er ikke denne bussturen like lang tilbake da vi kjører direkte til Warzawa. Vel tilbake på hotellet. Går ut for å ta en matbit og litt flytende. Tusler så videre for å finne neste drikkestopp. Lander på en litt mer eksklusiv bar. Her sitter vi resten av kvelden og nyter at alkoholen inntar våre uttørkede kropper,

Tirsdag 17.06.03: Får oss noen timer i Warzawa. Det er satt opp omvisning med guide for de som vil. Så er vi på tur hjem med bussen kl. 15.00. Må igjen se om det e nån som mangle. Ole og Torbjørn e ikke kommet. Vi bestemme oss alikevel for å kjøre til flyplassen. Hvem andre enn de forsvunne dukker opp i en taxi!! Nu e alle sammen kommet til rette så da e det bare å bynne innsjekkinga. Flyreisa hjem går også smertefritt. Folk e nu litt sliten etter 6-7 daga på fylla. Når vi kommer til gardemoen blir det litt frustrasjon pga. bagasjen. Det vise sæ at nån av oss har fått bagasjen gjennom Stockholm. Lykketræff at den landa i Oslo samtidi som oss. Vel hjemme i Nord-Norge e det knallblå himmel midt på natta. Men det e litt kaldt. 6 grader. Så e det busstur hjem te Narvik, å de som bor litt uttafør bygrensa.

KONKLUSJON!!!!!!!!!!!!! Det e bare å konkludere med at det har vært en utruli arti tur. Trur nok at det e ingen av oss som angra på at vi dro nedover. Det eneste som trakk litt ned på turen va at ikke alle våre kjære venner i Rombaksmusikken ikke kunne være med, vældi trist. SNUFS!! Det va veldi godt samhold mellom JMN og Rombaksmusikken. En god innsats av Rombaksmusikken som stilte opp og spilte sammen med JMN. Det har vært sagt at det skal arrangeres Polsk aften i JMN, der også Rombaksmusikken skal bli invitert. Ser frem til dette.